Следвайте Гласове в ТелеграмЖители на Харманли излязоха на 24-ти пореден протест

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЖители на Харманли излязоха на 24-ти пореден протест
Коментари Харесай

Жители на Харманли блокираха международния път Е-80 заради бежанския център в града

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Жители на Харманли излязоха на 24-ти следващ митинг против бежанския център в града, като този път блокираха интернационалния път Е-80, заяви БГНЕС. Движението бе спряно за към час. Шествието бе водено от мотористи от локалния клуб " Чакалите ", както и от Хасково и Свиленград.

Протестиращите настояха за понижаване на потенциала на центъра, където да бъдат настанени до 400 фамилни бежанци. Иска се и съблюдаване на публичния ред от страна на чужденците, поправяне на оградата на центъра, инсталиране на видеонаблюдение с камери за лицево различаване и вдишване на защитата му от полиция и жандармерия.

Бежанският център в Харманли е с потенциал за към 1700 души. В момента настанените са 380. Над 90% от тях са бежанци от Афганистан и Сирия.

Според протестиращите, бежанците не спазвали вътрешния устав, заемали парковете за отдих, оставяли доста отпадъци след себе си, а и тормозили локалните млади дами с подвиквания и подсвирквания.

Пред митинга Даниел Грозев от гражданския предприемчив комитет уточни, че към този момент две от задачите са реализирани - разкрито е звено на жандармерията в града и е признато държавно решение тези центрове в страната да бъдат охранявани от Министерство на вътрешните работи.

Инфо: segabg.com

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР